Повече за ЕСТЕ
“Ястията сами по себе си са емоция, чувство, което те пораждат чрез сетивата – послание, което може да бъде предадено чрез храната.”
Шеф Димитър Дамянов
Изискана атмосфера стил “Луи XIV”, впечатляващ и респектиращ интериор, нерядко срещан в стилистиката на ресторантите от най-висок клас, е първото нещо, което ще грабне погледа Ви в Ресторант ЕСТЕ. Но за кратко, защото след това вниманието е изцяло заплeнено от храната, за която главен виновник е шеф Димитър Дамянов.
Готвач със завидна биография черпил опит и вдъхновение от най-добрите като Мишел Ру в лондонския Le Gavroche, The Fat Duck на Хестън Блументал, Savoy Grill на звездата Гордън Рамзи, през Ritz – Лондон, както и Arzak – испанският ресторант под номер осем в класацията за 2012 г. Бил е на стаж и в датския Noma – ресторант номер едно в света за 2010, 2011, 2012 и 2014 г.
Поддържането на новаторски, изключително интересен и здравословен начин на приготвяне на храната е сред основните приоритети на Ресторант ЕСТЕ. Подбирайки най-качествените продукти от цял свят, съчетавайки ги с местни билки и пресни диворастящи подправки, класическите ястия са поднесени с уникален почерк в нови, нестандартни комбинации. Качественото вино и перфектното обслужване допълват концепцията на този ресторант за ценители.