Trattoria VinSanto Trattoria VinSanto

Pizza & Pasta

(1 отзив )
Price range

Ценови диапазон

N/A

Accepts bookings

Приема резервации

Пон - Съб: 11:30 - 21:00

Неделя: Затворено

Location

Адрес (Виж картата)

бул. България 49А

Cuisines

Кухни

Пица, Италианскa

Андреа Паломбини

Шеф готвач:

Андреа Паломбини

  • Меню

За Trattoria VinSanto


Андреа Паломбини е роден в Рим през 1965 в семейство, което произхожда от малкото градче Корнило Нуово. Градчето е на 5км. от Аматриче (градът разрушен от земетресението на 24 Август 2016). Този район е добре известен с италианската си гастрономия и като „родина“ на ястието “Bucatini Matriciana”, представляващо макарони с доматен сос, бекон и сирене романо.

През 1983 само на 18 години, Андреа започва работа в семейния ресторант Grand Italia в самия център на Рим. “Беше невероятно преживяване! Започнах да разбирам от храната и приготвянето й, както и да работя с клиенти и персонал” разказва Андреа. Докато Андреа учи ресторантьорски менижмънт в UCLA, Калифорния той се запознава и работи за Аугостино Скандри, собственик на Тоскански ресторант. Андреа работи също и за ресторант IL FORNAIO в Сан Франциско.

Страстта към творчество кара Андреа да изследва нови възможности и в областта на модата, като създава модната марка ANDREA PALOMBINI SHIRTS. Марката мъжки ризи, на които сам прави дизайн става пoпулярна и е купувана от Холивудски звезди.

Андреа също управлява ресторант Strega в Рим, който е на крачка от известната TEATRO dell’Opera di Roma и е посещаван от много интернационални оперни изпълнители.

Сега, в София, с помощта на българските си приятели, Андреа отвори автентичната тратория VIN SANTO. Идеята е да пренесе в София оригиналния вкус на италианската пица и ястия.

Награди и отличия

Award
Award "Marchio Ospitalità Italiana" 2018

Оценка и отзиви за Trattoria VinSanto

Обща оценка

(1 отзив )
Атмосфера
4.8
Обслужване
4.8
Храна
4