Dineout използва "бисквитки", за да подобри потребителското преживяване. Използвайки този уебсайт, Вие се съгласявате да използваме "бисквитките", за да Ви предложим услуги и предложения, специално създадени за Вас.


София
  • София
  • Пловдив
  • Варна
  • Бургас
  • Русе
  • Стара Загора
  • Велико Търново
  • Белоградчик
  • Казанлък

Услуги

Кухни

Пица, Италианскa
Шеф готвач:
Андреа Паломбини

Приема резервации

Пон - Съб: 11:30 - 21:00
Неделя: Затворено

Ценови диапазон

Награди и отличия

Award "Marchio Ospitalità Italiana" 2018

Гоце Делчев, бул. България 49А

За Trattoria VinSanto


Андреа Паломбини е роден в Рим през 1965 в семейство, което произхожда от малкото градче Корнило Нуово. Градчето е на 5км. от Аматриче (градът разрушен от земетресението на 24 Август 2016). Този район е добре известен с италианската си гастрономия и като „родина“ на ястието “Bucatini Matriciana”, представляващо макарони с доматен сос, бекон и сирене романо.

През 1983 само на 18 години, Андреа започва работа в семейния ресторант Grand Italia в самия център на Рим. “Беше невероятно преживяване! Започнах да разбирам от храната и приготвянето й, както и да работя с клиенти и персонал” разказва Андреа. Докато Андреа учи ресторантьорски менижмънт в UCLA, Калифорния той се запознава и работи за Аугостино Скандри, собственик на Тоскански ресторант. Андреа работи също и за ресторант IL FORNAIO в Сан Франциско.

Страстта към творчество кара Андреа да изследва нови възможности и в областта на модата, като създава модната марка ANDREA PALOMBINI SHIRTS. Марката мъжки ризи, на които сам прави дизайн става пoпулярна и е купувана от Холивудски звезди.

Андреа също управлява ресторант Strega в Рим, който е на крачка от известната TEATRO dell’Opera di Roma и е посещаван от много интернационални оперни изпълнители.

Сега, в София, с помощта на българските си приятели, Андреа отвори автентичната тратория VIN SANTO. Идеята е да пренесе в София оригиналния вкус на италианската пица и ястия.

Оценка и отзиви за Trattoria VinSanto:

Обща оценка:
(6 оценки)
Атмосфера
4.8
Обслужване
4.8
Храна
4
Teodor  Yakimov
Teodor Yakimov
6 отзива

На обяд в събота сервитьорката беше сама, като беше поела и бара. Въпреки, че заведението беше пълно, даде максимума от себе си и се справи. Ризото беше от дългозърнест ориз, което трябва веднага да се приведе съгласно италианския стандарт или да се махне от менюто. Пица в събота за обяд не правили? Руколата за салатите беше свършила.

Съвет: Дано следващия път всичко е наред.

0 го считат за полезен
Публикувано: 14-04-2019
Полезно е