Под липите Под липите

Pod Lipite

Price range

Ценови диапазон

N/A

Accepts bookings

Приема резервации

Mon - Sun: 11:00 - 21:00

Location

Адрес (Виж картата)

ул. Елин Пелин 1

Cuisines

Кухни

Българска

  • Меню

За Под липите

Под липите, един от най-старите ресторанти в София, ревниво пази традициите си и предлага качествена българска кухня, приготвена с винаги пресни продукти, най-често директно доставени от собствената им ферма. Неслучайно мястото е любимо на културния елит на София през миналия век и често посещавано от Елин Пелин, Дора Габе, Елисавета Багряна.

Запазил духа и традициите си, днес ресторантът е предпочитан за посрещане на бизнес-партньори и споделяне на най-доброто от българската кухня и обичаи. Под липите е отлично място за среща с приятели или споделяне на прятна вечер с най-близките. Препоръчително е да резервираш ден по-рано, а по време на празници и по-рано.

Менюто е изключително богато, а винената листа предлага най-доброто от българските изби. Домашен хляб и разнообразните разядки са отличен старт. Не пропусай топлите предястия и скарата, която понякога предлага дори дивечово месо. Разбира се можеш да се насладиш и на няй-популярните български гозби, отново приготвени по традиционни рецепти.

Оценка и отзиви за Под липите

Обща оценка

(1 отзив )
Атмосфера
4.7
Обслужване
4.5
Храна
4.7