Добра година Добра година

(1 отзив )
Price range

Ценови диапазон

N/A

Accepts bookings

Приема резервации

Mon - Sat: 12:00 - 21:00

Sunday: Затворено

Location

Адрес (Виж картата)

ул. Георги С. Раковски 174

Cuisines

Кухни

Интернационална, Авторска

Дани Спартак

Шеф готвач:

Дани Спартак

За Добра година

За „добра година“ се е смятала тази, през която реколтата е била обилна и семействата са успявали да се изхранят с отгледаното. Това е една препратка към истинската храна, чийто дом е ресторант Добра година.

В менюто си дават среща българската традиция и световната иновация, но в никакъв случай едното не е за сметка на другото. В мазето на ресторанта има печка на дърва, на която се готвят част от ястията, а всеки компонент на гурме предложенията е приготвен, използвайки разнообразни техники, демонстриращи уменията на екипа от професионалисти в кухнята, воден от шеф Дани Спартак. Той завършва курс в кулинарната академия Le Cordon Bleu, като в последствие е и личен готвач на френския посланик в Посолството на Франция в София и победител в първи сезон на кулинарното предаване Hell’s Kitchen България. Зареден с ентусиазъм, той сътворява завършени ястия, в които съчетанието от съставки създава нови вкусове. С множество текстури, които изненадват и придават характер на всяко от тях. Изпълнени с цветове, които се допълват и хранят окото и душата. С пъстри аромати, които се запечатват за дълго в паметта. Винената листа е прецизно подбрана спрямо ястията в менюто като преобладават българските вина от малки бутикови изби. Тук могат да бъдат открити отдавна забравени и не толкова популярни български сортове.

Добра година е резултатът от вярването на екипа, че готвенето е емоция, страст и изкуство. Със стилен и изчистен интериор, който създава много уют, ресторантът посреща топло ценителите на добрите храна и вино.

Оценка и отзиви за Добра година

Обща оценка

(1 отзив )
Атмосфера
4.7
Обслужване
4.3
Храна
3.7