33 Гастронавта 33 Гастронавта

Price range

Ценови диапазон

20-40 BGN/човек

Accepts bookings

Приема резервации

Mon - Sun: 12:00 - 20:00

Location

Адрес (Виж картата)

ул. Проф. Асен Златаров 14

Cuisines

Кухни

Средиземноморска, Вегетарианска и веган, Авторска, Бургери

  • Меню

За 33 Гастронавта

33 Гастронавта е романтичен, семеен ресторант, скътан на тихата уличка Проф. Асен Златаров. Открит през пролетта на 2014, той заема мястото на ресторанта-легенда „33 стола“ - един от първите частни ресторанти, отворили врати през 90-те години на миналия век. Оттам идва и числото 33 в името му, което е своеобразен реверанс към историята на мястото, а пък гастронавти биват наричани хората, които се посвещават на търсенето и удоволствието от консумацията на вкусна храна.

Мотото на ресторанта е „Всяко ястие трябва да е „живо“, да достига до всички сетива и да им носи наслада“.

Кухнята е изцяло авторска със средиземноморски и близкоизточни акценти. В менюто, плод на богат международен кулинарен опит и креативност, откриваме съвременни и новаторски съчетания от свежи и качествени сезонни продукти. Вегетариански и вегански предложения също не отсъстват. Менюто, както и винената листа, се обновяват динамично, за да покажат и развият нови вкусове и усет за търсене на различното или с други думи да създадат гастронавти–последователи.

Разположен в красива къща, ресторант 33 Гастронавта е с олекотен интериор - семпъл и стилен, без излишна претенция. Мястото създава приятно усещане за уют и непринуденост. През зимните месеци, камината допълва домашното усещане, а през лятото прохладната цветна градина, покрита със стъпаловиден покрив от ковано желязо и клоните на дива лоза, приветства всички гости.

Оценка и отзиви за 33 Гастронавта

Обща оценка

(8 отзива )
Атмосфера
4.5
Обслужване
4.5
Храна
4.6